null

Shampoo bars

12 of 15 Items
12 of 15 Items

Wat is een natuurlijke shampoo

Een shampoo bar, probeer het zelf en je wil nooit meer anders. De handige, duurzame en bijzonder effectieve shampoo bar bevat uitsluitend de allerbeste oliën, vitaminen en plantextracten. De shampoo bars gegarandeerd vrij van SLS/SLES, palmolie, parabenen, alcohol, siliconen en zijn deze geproduceerd binnen de EU, dus 100% dierproefvrij.

 

Per persoon verbruiken we gemiddeld 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar. Met één shampoo bar bespaar je 3 plastic shampoo flessen. Lees meer over volledig plastic vrij douchen.

 

Natuurlijke shampoo bevat natuurlijke ingrediënten die je haar op milde wijze reinigen. Natuurlijke shampoo bevat geen sulfaten, siliconen en parabenen. In plaats daarvan worden natuurlijke ingrediënten met een vergelijkbare functie gebruikt. Bovendien zijn veel natuurlijke shampoos vegan (plantaardig) en worden ze in een vaste vorm, zogenaamde shampoo bars, geleverd.

Zijn sulfaten, siliconen en parabenen slecht voor je haar?

Nee, sulfaten, siliconen en parabenen zijn niet per definitie slecht voor je haar of je hoofdhuid. Veel mensen hebben er namelijk geen last van, maar anderen hebben er wél last van. Hieronder leggen we uit waarom je last kunt hebben van sulfaten, siliconen en parabenen.

Shampoo zonder sulfaten

Heb je bijvoorbeeld last van een gevoelige, jeukende of droge hoofdhuid na het wassen? Dan is het beter om je haar te reinigen met een shampoo zonder sulfaten. Een shampoo met sulfaten wast namelijk je hoofd zo schoon, dat ook de natuurlijke oliën weggewassen worden. Shampoo zonder sulfaten schuimt minder en daardoor lijkt het alsof je haar niet goed schoongemaakt wordt, maar dat is niet waar, het is gewoon wennen.

Shampoo zonder siliconen

Heb je last van zwaar, dof en moeilijk doorkambaar haar? Probeer dan eens een shampoo zonder siliconen. Siliconen laten bij elke wasbeurt een dun laagje achter op elke haar, wat kan resulteren in zware, doffe lokken omdat ze je haar afsluiten en je haren daardoor uitdroogt.

Shampoo zonder parabenen

Als je conserveringsmiddelen zoals parabenen lang en vaak gebruikt kun je een allergische reactie opbouwen. Heb je dus last van je hoofdhuid na het wassen van je haar? Dan kun je een shampoo zonder parabenen proberen om te kijken of het hierdoor over gaat.

Welke natuurlijke shampoo past bij jou?

Weten welke natuurlijke shampoo past bij jouw haartype? Er zijn namelijk verschillende natuurlijke shampoos. Zo bestaan er shampoos zonder sulfaten, shampoos zonder parabenen en shampoos zonder siliconen. Maar ook shampoos die geen van deze ingrediënten bevatten.

 

Naïf heeft bijvoorbeeld een fijne voedende shampoo zonder sulfaten en parabenen. Ook bevat deze shampoo geen siliconen. Check dus goed het etiket zodat jij de juiste natuurlijke shampoo koopt die jouw haar nodig heeft.

Een shampoo bar, probeer het zelf en je wil nooit meer anders. De handige, duurzame en bijzonder effectieve shampoo bar bevat uitsluitend de allerbeste oliën, vitaminen en plantextracten. De shampoo bars gegarandeerd vrij van SLS/SLES, palmolie, parabenen, alcohol, siliconen en zijn deze geproduceerd binnen de EU, dus 100% dierproefvrij.

Per persoon verbruiken we gemiddeld 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar. Met één shampoo bar bespaar je 3 plastic shampoo flessen. Lees meer over volledig plastic vrij douchen.

Veelgestelde vragen

Over natuurlijke shampoo, shampoo bars en het wennen aan de verschillende shampoo bars.

Wat is het verschil tussen natuurlijke shampoo en conventionele shampoo?

Natuurlijke shampoo is gemaakt met natuurlijke ingredienten, terwijl conventionele shampoo vaak chemische stoffen bevat. Natuurlijke shampoo die wij bij No Nasties verkopen zijn vrij van bepaalde chemische stoffen, zoals sulfaten en parabenen, die soms de hoofdhuid kunnen irriteren.

Waarom zou ik natuurlijke shampoo gebruiken in plaats van conventionele shampoo?

Sommige mensen kiezen voor natuurlijke shampoo vanwege de potentiële voordelen voor de gezondheid van de hoofdhuid en het haar. Natuurlijke shampoo kan milder zijn voor de hoofdhuid en minder schadelijk voor het haar dan conventionele shampoo. Shampoo's zijn micro-plasticvrij en de shampoo bars zijn plasticvrij verpakt

Wat zijn de voordelen van het gebruik van natuurlijke shampoo voor mijn haar en hoofdhuid?

Natuurlijke shampoo kan het haar en de hoofdhuid hydrateren en voeden dankzij de natuurlijke ingredienten die vaak rijk zijn aan vitamines en mineralen. Het kan ook helpen om de hoofdhuid te kalmeren en te versterken, en kan het haar glanzender en gezonder laten uitzien.

Zijn er natuurlijke shampoo-opties voor specifieke haartypes, zoals kroeshaar of dun haar?

Ja, er zijn natuurlijke shampoo-opties voor verschillende haartypes, zoals kroeshaar of dun haar. Het is belangrijk om een shampoo te kiezen die is ontworpen voor het specifieke haartype om het beste resultaat te krijgen.

Zijn er natuurlijke shampoo-opties voor mensen met een gevoelige hoofdhuid of huidcondities?

Ja, er zijn natuurlijke shampoo-opties voor mensen met een gevoelige hoofdhuid of huidcondities. Het is belangrijk om een shampoo te kiezen die specifiek is ontworpen voor deze behoeften en om eventuele allergieën of irritaties te vermijden.

Wat zijn de belangrijkste ingredienten om op te letten bij het kiezen van natuurlijke shampoo?

Bij het kiezen van natuurlijke shampoo, is het belangrijk om te zoeken naar ingredienten zoals kokosnootolie, avocado-olie en aloë vera, die rijk zijn aan vitamines en mineralen en kunnen helpen om het haar en de hoofdhuid te hydrateren en te voeden. Het is ook belangrijk om te zoeken naar shampoo zonder schadelijke chemicaliën zoals sulfaten en parabenen.

Welke shampoo bars vind je niet bij No Nasties?

Zoals hierboven al aangegeven, bevatten niet alle shampoo bars alleen maar goede natuurlijke ingrediënten. Er zijn merken die sodium coco-sulfate gebruiken in hun shampoo bars en bij No Nasties zijn wij geen fan van sulfaten.

Om deze reden verkopen wij bijvoorbeeld geen shampoo bars van het merk HappySoaps. Wij krijgen vaak de vraag waarom wij de shampoo bars van HappySoaps niet verkopen. Wij zijn heel blij dat HappySoaps geen plastic gebruikt, maar wij verkopen deze vegan shampoo bars niet, omdat hier sulfaten in zitten.

Gelukkig hebben wij zoals je ziet een heleboel andere shampoo bars op onze website zonder sulfaten.