HelemaalShea

Handgemaakte shampoo bars, zeep, solid conditioners, vaste deodorant en andere producten. Gemaakt door HelemaalShea een kleinschalige zeepmakerij gevestigd in De Rijp, Noord-Holland.

 

Alle producten zijn biologisch, vegan en gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten, zowel de producten en de ingrediënten zijn niet getest op dieren. HelemaalShea maakt alle producten in kleine oplagen en wij bij No Nasties kopen ook kleine oplagen in zodat de producten van HelemaalShea bij ons altijd vers zijn.

Cold process methode

HelemaalShea zeep wordt met de hand gemaakt volgens de koud proces methode. Bij deze methode van zeep maken worden plantaardige oliën en boters gemengd met loog. De oliën, boters en het loog gaan het verzepingsproces in. Na het verzepingsproces en het drogen van de zeep is er niets meer over van het loog (daarom staat het ook niet op de ingrediëntenlijst). Bij het verzepingsproces ontstaat ook natuurlijke glycerine. Dit is van nature aanwezig in elk stuk koud proces zeep, dus we voegen het niet toe als een apart ingrediënt. Eén stuk zeep is genoeg om je huid 3 maanden lang te verwennen!