null

Sooth Care

Achter het ontstaan van Sooth staan 3 vrouwen die in hun omgeving zagen wat voor gevolgen een chemotherapie kan hebben op de kwaliteit van het leven van hun geliefden. Toen ze er achter kwamen dat jaarlijks gemiddeld z’n 9.000 mensen huidklachten krijgen als gevolg van chemo, was dit voor hun een reden om een crème te ontwikkelen om deze mensen te helpen. 

De Face & Body crème van Sooth bevat alleen 100% natuurlijke- en vegan ingrediënten. De zorg voor de huid staat centraal, maar ook onze planeet is belangrijk voor het merk. Daarom worden de Sheaboter en Baobab olie besteld bij vrouwen in Afrika die niet worden uitgebuit voor hun werk en ook de bomen met respect behandelen. Verder zijn alle flessen ECOCERT, vegan en gemaakt van 100% gerecycled plastic. 
Er is speciaal gekozen voor een airless bottle. Dit was belangrijk, want op deze manier kan er geen contaminatie plaatsvinden met het product in de fles, en zo worden mensen met een toch al laag immuunsysteem beschermd. Ook komt er zo geen zuurstof bij de crème, waardoor de actieve ingrediënten goed blijven werken. Een glazen fles was geen optie omdat het product makkelijk mee te nemen moet zijn, zonder het risico te lopen dat het onderweg kapot kan gaan. 
Face & Body crème van Sooth